Danny van der Sluis met het TT Racing Team van start in het IDM Superbike

Danny van der Sluis gaat van start in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De TT Racing Team coureur heeft zich ingeschreven als vaste deelnemer in het kampioenschap en zal daarom ook gaan strijden voor de punten. De eerste ronde van het internationale Duitse kampioenschap vindt plaats in het weekend van 14 t/m 16 augustus op het TT Circuit Assen.

De Nederlandse Superbike kampioen van 2019 is ook voortvarend gestart in het nieuwe seizoen. Door de coronasituatie werd de eerste race pas in juli verreden. Na drie races heeft Danny van der Sluis twee overwinningen achter zijn naam en heeft hij de leiding in het kampioenschap in handen. Door deze aangepaste motorsportkalenders, is het voor Danny en het TT Racing Team ook mogelijk om zich in te schrijven als vaste deelnemer in het IDM Superbike kampioenschap. Eén van de vier IDM evenementen heeft slechts overlap met een ONK wedstrijd.

Het Superbike-veld van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft is enorm sterk. Het is een mix tussen ervaren rijders met WK en zelfs MotoGP ervaring gecombineerd met jonge talenten. Het IDM-seizoen gaat 14 t/m 16 augustus van start op het TT Circuit Assen. De IDM Superbike klasse zal dan twee races rijden. Het TT Circuit Assen is een bekende baan voor Danny en dus een kans om zich in de kijker te rijden. Vorig jaar wist de 23-jarige coureur uit Staphorst een top-tien klassering te scoren met een gastoptreden tijdens het IDM in Assen. Na de IDM races in Assen wordt het IDM seizoen in september vervolgd met dubbele races op de Sachsenring, Lausitzring en Hockenheimring. De races op de Lausitzring zal de BMW-coureur waarschijnlijk moeten missen, aangezien er dan ook een race voor het ONK in Assen op de kalender staat.

Danny van der Sluis #10: “Ik vind het heel gaaf dat we ook in het IDM Superbike kampioenschap van start kunnen! Het is een competitie van zeer hoog niveau en ik kijk er enorm naar uit om mij te meten met deze rijders. Het is lastig om te zeggen waar ik sta in dit veld, dat gaan we zien tijdens het eerste evenement. Maar ik zou toch wel graag tussen de top-vijf en top-tien willen eindigden in Assen. Ik heb er een goed gevoel over gezien ons tempo met de BMW tijdens de eerste ONK races. Wel zijn de IDM races langer, dus moeten we een juiste afstelling zien te vinden waardoor de banden het ook 16 ronden goed vol kunnen houden. Ook ben ik benieuwd hoe op de Duitse circuits zal gaan. Maar eerst Assen; ik heb er heel veel zin in!” 

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie

Danny van der Sluis met het TT Racing Team van start in het IDM Superbike

Danny van der Sluis gaat van start in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De TT Racing Team coureur heeft zich ingeschreven als vaste deelnemer in het kampioenschap en zal daarom ook gaan strijden voor de punten. De eerste ronde van het internationale Duitse kampioenschap vindt plaats in het weekend van 14 t/m 16 augustus op het TT Circuit Assen.

Na de openingsrace van 11 juli, waarin Danny van der Sluis een tweede plaats wist te scoren, stond een week later al de tweede ronde van de OW Cup op het programma. Een belangrijke dag, want er stonden twee races voor de ONK SuperCup 1000 klasse op het programma. In de kwalificatie was Danny wist zijn eerste pole position te scoren. Vorige week kreeg de coureur uit Staphorst gedurende de race wat problemen met de bandenslijtage. Na diverse aanpassingen aan de BMW S1000RR ging het deze keer tijdens de eerste race uitstekend. Danny wist in de eerste ronde al de leiding te pakken en stond deze niet meer af. Na een reeks zeer sterke rondetijden scoorde Danny de eerste zege voor hem en het TT Racing Team in 2020. Danny wist tevens zijn persoonlijk record op Assen aan te scherpen naar een 1’40.6.

Maar het kon nog sneller, want dat liet Danny zien in de tweede race. Zijn start was slecht, want hij kon nog maar net als vijfde de Haarbocht induiken. De eerste ronde daarentegen was geweldig, want Danny wist alle vier de rijders voor hem te passeren en kwam zo als eerste door. Vervolgens wist Danny gelijk zijn tempo op te schroeven en dit zorgde ervoor dat hij een kleine voorsprong op kon bouwen naar de nummer twee en drie, die met elkaar in gevecht waren. Danny klokte zelfs een 1’40.5 als snelste raceronde. Na acht ronden kwam de 23-jarige coureur dan ook opnieuw als winnaar over de finish; een prachtige dubbele overwinning voor het TT Racing Team in Assen!

Danny van der Sluis #10: “Het was een super mooie dag! Gelijk in de kwalificatie stonden we al op P1. Het tempo was heel goed. Het grootste euvel was de band heel houden, maar daar hebben we hele grote stappen in gemaakt. Zelfs na de kwalificatie hebben we nog het een en ander aangepast. Dat pakte heel goed uit. De grip bleef super. Pas heel laat in de races nam de band wat af. De start in beide races was niet goed, maar wist beide keren in de eerste ronde al naar de leiding te komen. De tweede race was een hele gave openingsronde, want ik ging pas als vijfde de eerste bocht in. Daarna kon ik gelijk weg rijden. Het waren twee geweldige races, waar we heel blij mee zijn!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie

Foto's