Frank Nieman wint NK Procup 600 wedstrijd, Eduard Troost 18de met nieuw PR!

Het TT racing team heeft een goede tweede wedstrijd van het seizoen beleefd in Assen. Frank pakte na een hectische wedstrijd de overwinning in de Procup 600. Eduard heeft ook weer mooie progressie geboekt met een nieuw persoonlijk record.

 

Vrijdag kwamen beide onze rijders in een goed ritme en gingen we als team vol vertrouwen de wedstrijddag in. Frank moest nog wel 2 sessies aan zich voorbij laten gaan door motorproblemen maar we konden meteen terecht bij Ten Kate Racing Products die dit snel  opgelost hebben.

 

Er waren zeker geen ideale omstandigheden op de wedstrijddag. De 2de kwalificatie werd voor Eduard niet makkelijk doordat er midden in de kwalificatie regenval was, ondanks dat zette Eduard wel een tijd van 1.49.7 waarmee hij van P18 mocht starten. Frank had een sterke kwalificatie en pakte de pole-position met een nieuw PR van 1.50.6.

 

Eduard kwam goed van zijn plaats en lag op plaats 17de, het tempo van de groep lag net wat te hoog voor hem waardoor hij de aansluiting verloor. Eduard zette een nieuw PR van 1.48.8, maar hij moest nog wel een plaats afstaan waardoor hij als 18de finishte. Frank beleefde een hectische race, hij had een goede start en pakte kopstart. Na vier rondes schoot het stepje onder zijn voet vandaan waardoor hij normaal niet meer door kon rijden. Een bocht erna werd er met een rode vlag gezwaaid wat betekende dat er een herstart kwam. Het mankement werd snel opgelost in de pitbox van CVDS racing zodat Frank weer van start kon. Opnieuw pakte hij de kopstart en met nog 2 rondes te gaan begon het te regenen en hagelen. Meerdere rijders ging onderuit waardoor Frank nog een groter gat sloeg en zo de overwinning naar zich toe kon rijden!

 

Eduard: ‘Ik ben tevreden met de progressie die ik heb geboekt en met mijn nieuwe PR. Ik hoopte met deze tijden verder naar voren te zitten maar ook de andere rijders verbeteren zich. Over het algemeen ben ik tevreden en ga zeker met een goed gevoel naar de derde wedstrijd.’

 

Frank: ‘Super om tijdens pas mijn tweede wedstrijd de overwinning te pakken naar een race met moeilijke omstandigheden. Ik hoop de volgende wedstrijd ook van start te gaan in het NK Supercup 600 net zo als mijn teamgenoot Eduard Troost.’

 

Graag willen wij onze sponsoren en alle supporters bedanken! De volgende wedstrijd is op 14 mei in Assen, tijdens deze dag hebben onze rijders 2 races. Hopelijk tot dan!

 

16AD2-662616AD2-7772