P5 dag klassering voor Ivar Wesselink

Zaterdag 11 Mei stond alweer de 2e NK wedstrijd voor Ivar op de racekalender, plaats van handeling was het JR Track in Assen. Daar waar er voorafgaande aan deze wedstrijd de nodige training meters gemaakt waren werd er met een goed gevoel richting Assen vertrokken.

Dat de Ohavle cup in Nederland steeds populairder wordt blijkt wel uit het feit dat er vandaag in de 110 CC klasse uit maar liefst 5 Europese landen deelnemers aan de start stonden.

De race dag begon voor Wesselink op een zonnig, maar winderig Assen met een vrije Training, Na 12 minuten stond er een 4e tijd op de klok. Iets waar de coureur op zich goed tevreden over was, maar dat het is de kwalificaties nog wat sneller moest was hem ook zeker duidelijk.

Na 2 kwalificaties bleek het startveld buiten de snelste 2 rijders wat rondetijden betreft redelijk dicht op elkaar te zitten, voor Ivar bleef er uiteindelijk een 7e startplaats over.

Race 1

Na een goed start werden er direct 2 posities gewonnen, na enkele ronden op een 5e plaats te hebben gereden ging er een rijder voor hem onderuit. Liggend op een 4e plaats wist hij ondanks druk van achter toch deze positie tot aan de finish vast te houden.

Race 2

Startend vanaf p4 ging er nu helaas een plek verloren na de start, gaande weg de wedstrijd kwam de jonge Staphorster in een groepje te zitten van 4 rijders welke aan het strijden waren voor de 6e plaats. Als leider van deze groep wist Ivar in de laatste ronde het rechte stuk op te gaan. Helaas maakte hij een foutje door iets voor de finish van het gas af te gaan en waardoor hij een 6e plaats cadeau gaf aan de man die achter hem reed. Zodoende bleef er een p7 over in race 2.

Beide races bij elkaar opgeteld bleek het genoeg voor een 5e plaats in het dag klassement.

Veel tijd om bij te komen is er niet daar de volgende race al gepland staat voor komend weekend in het Belgische Francorchamps.

Fotocredit Jan Timmerman JTS Fotografie

Zaterdag 11 Mei stond alweer de 2e NK wedstrijd voor Ivar op de racekalender, plaats van handeling was het JR Track in Assen. Daar waar er voorafgaande aan deze wedstrijd de nodige training meters gemaakt waren werd er met een goed gevoel richting Assen vertrokken.