Prima raceweekend voor Ivar in Vledderveen & Assen

TT Racing coureur Ivar Wesselink heeft een druk, maar geslaagd raceweekend achter de rug. Er stonden maar liefst 2 wedstrijden op het programma. Zaterdag stond er een wedstrijd bij de Rap Holland in Vledderveen op het schema. Zondag moest er in Assen aangetreden worden voor een wedstrijd in de open klasse van de KNMV.

Vledderveen, zaterdag 22 juni

Onder zonnige omstandigheden werd er begonnen met de 1e vrije training. Deze werd afgesloten met een 6e plaats. Een resultaat waar Ivar zeker niet tevreden mee was.

Een technisch probleem zorgde ervoor dat de 1e kwalificatie zelfs helemaal niet verreden kon worden. Daar waar de andere rijders de rondetijden flink naar beneden gehaald hadden, moest Ivar vol aan de bak in de 2e kwalificatie. Verder dan een 6e startplaats kwam hij niet.

Race 1

Na een matige start bevond Ivar zich nog steeds op de 6e plek. Er werd van alles geprobeerd, maar het lukte hem niet om de man voor hem voorbij te komen. De aansluiting met de groep voor hem werd zodoende verloren. Echter, met een uiterste inspanning in de laatste ronde en een betere exit uit de laatste bocht, wist hij toch een p5 net voor de finish te pakken.

Race 2

Vastbesloten om in race 2 een beter resultaat te scoren, werd er met volle concentratie aan de race begonnen. Een goede start zorgde direct voor een 4e plek. Deze werd succesvol tot aan de streep, met heel veel druk van achter, vastgehouden. Terugkijkend op de rondetijden kon er vastgesteld worden dat er weer een mooie stap gezet was. Alles bij elkaar op geteld was daar een 4e plaats in de dag klassering.

Vanuit Vledderveen werd er met een positief gevoel doorgereden naar Assen.

Assen, zondag 23 Juni

Zondag stond een wedstrijd van de KNMV in de Open Kasse op het programma. Omdat zijn meeste concurrenten van vandaag gisteren ook al deze lay-out hadden gereden, hadden zij een kleine voorsprong.

De eerste vrije training werd afgesloten met een 6e tijd. De kwalificatie leverde eenzelfde 6e startpositie op.

Race 1

Een goede start gaf direct 2 plaatsen winst. Rijdend op p4 was het groepje waarin hij zich bevond aan het strijden om de plaatsen 3, 4 en 5. Dit leverde een mooi gevecht op. Na 15 ronden passeerde Ivar als 4e de finishlijn.

Race 2

Om 16.45 uur gingen de lichten op groen voor race 2. Nu wist Ivar na een superstart zelfs 3 man voorbij te gaan voor de eerste bocht. Als 2e man ging hij de eerste bocht in. Al snel vormde zich eenzelfde groepje van de 3 rijders als in race 1, alleen waren ze nu aan het strijden voor de plaatsen 2, 3 en 4.

Na een strak gereden wedstrijd met mooie duels op de baan ging hij nu als 3e over de finish.

Helaas bleek dit weer voor de 3e wedstrijd op rij een 4e positie in de dag klassering op te leveren, dus kon wederom net niet de stap naar het podium gezet worden. De mooie gevechten op de baan en de prima rondetijden zorgden toch voor een mooie afsluiting van een druk raceweekend.