Race 5 – Veel progressie en mooie resultaten

16 juli hebben we de 5de OW Cup race gehad. Het was een goed weekend waar PR’s door onze rijders werden gereden onder mooie weersomstandigheden.

 

Vrijdag 15 juli werd de trainingsdag goed benut en hebben we veel kunnen testen. Frank zette een nieuw PR van 1.46.6 neer waar hij zeer blij mee was. Kwalificatie 1 verliep goed, Eduard en Frank kwamen in een goed ritme. In kwalificatie 2 wist Eduard een 1.47.7. te noteren wat goed was voor een 20ste start plaats. Frank had echter gripproblemen en kon hierdoor zijn tijd niet verbeteren en ging als 21ste van start met een tijd van 1.47.9. De gripproblemen waren voor de race weer opgelost.

 

Eduard en Frank wisten beide plaatsen te winnen in de openingsronde. Er ontstond een mooie groep van 4 rijders voor P14 waar onder andere Frank en Eduard in mee streden. Met nog zo’n 3 rondes te gaan moest Eduard lossen in dit gevecht. Frank ging het gevecht aan met een andere rijder waardoor de nummer 14 weg kon rijden. Frank en Eduard finishten op een nette 15de en 17de plaats. Eduard wist een nieuw PR tijdens de race te rijden van 1.47.5.

 

Eduard: ‘Ik ben tevreden met mijn 17de plaats van vandaag, ik had een sterk begin van de race maar moest jammer genoeg  de groep laten gaan door gripproblemen aan de achterkant. Ik heb genoten van de strijd en ga vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd in Hockenheim.

 

Frank: ‘Super om mijn PR weer met 1.2 seconden aan te scherpen. Over de wedstrijd ben ik niet tevreden, ik maakte een aantal schakelfouten en kwam hierdoor niet in een goed ritme om tijden van 1.46 te rijden. Het was een goed weekend en een 15de plaats is zeker niet slecht. Het belangrijkste is dat ik weer veel geleerd hebt.

 

Als team zijn we dik tevreden, beide rijders hebben progressie geboekt en mooie resultaten neer gezet.  De volgende wedstrijd is in Duitsland op het circuit van Hockenheim op 5,6 en 7 augustus. We willen als hele team graag onze sponsoren en supporters bedanken.

 

16AR3-7148