Race 6 & 7 – Frank volgt de kopgroep, Eduard wint 19 plaatsen in Hockenheim!

5&6 en 7 augustus was het TT racing team te vinden in Duitsland op de Hockenheimring. Het was een weekend met progressie waar we als team van te voren over konden dromen.

 

Vrijdag 5 augustus werden er 5 training sessies verreden. Eduard wist zijn PR van vorig jaar meteen te verbeteren en ook Frank voelde zich thuis op een voor hem nieuwe baan, we gingen met vertrouwen naar de eerste wedstrijddag.

 

Eduard was tevreden met zijn kwalificatie tijd maar had gehoopt verder naar voren te staan dan een 21ste startplek. Frank reed ook een sterke tijd en mocht de races beginnen vanaf P13.

 

Frank had geen top eerste ronde en kwam als 15de door en zat in de groep die aan het strijden was voor P10 maar moest later lossen. Eduard was tevens wel goed weg en had een mooi gevecht voor plaats 16. De race werd onderbroken door een rode vlag situatie, er volgde geen herstart. Frank finishte op een 15de plaats waar hij niet tevreden mee was aangezien de achterband na 3 ronden niet veel grip meer bood. Eduard finishte op een 17de plaats en reed maar liefst 3 seconden sneller dan vorig jaar. Eduard klokte een nette 1.33.4 als snelste ronde tijd.

 

In race 2 was er opnieuw een rode vlag situatie maar dit keer kwam er wel een herstart aangezien de race net was begonnen. Frank had een sterke start en kwam meteen door op P11. Eduard zijn eerste ronde verliep helaas niet goed, in de derde bocht reed hij met zijn voorwiel tegen een andere rijder waardoor hij door het gras moest en achteraan het veld moest beginnen. Frank reed met een andere achterband compound wat zeker zijn vruchten afwierp. Hij reed naar een 8ste plaats en volgde de groep van plaats 2 tot 7. Frank had al bijna de nummer 7 te pakken maar helaas crashte Frank door materiaalpech. Eduard reed een ware inhaalrace, hij wist de race te finishen op een 18de plek vlak achter de nummer 16 en 17. Petje af voor Eduard na een geweldige comeback in race2. Ook Frank reed fantastisch hij reed een 1.32.1 als snelste tijd, dit was maar 0.3 seconden langzamer dan de rijder die op plaats 3 finishte.

 

Eduard:  ‘Dit was mijn beste raceweekend op de 600 omdat ik heel veel progressie heb gemaakt. Ik heb veel bijgeleerd en wist elke sessie harder te gaan rijden. Ik kan nu al niet wachten tot 24ste september om de twee laatste wedstrijden te verrijden in Assen.

 

Frank:  ‘Ik heb elk moment dat ik gereden heb genoten, wat is de Hockenheimring toch een mooie baan. De teleurstelling was groot na race 2 omdat ik er zelf niks aan kon doen, nadat ik de tijden zag kreeg ik toch weer glimlach om mijn gezicht. Het is nog steeds een leerjaar voor mij, maar voorlopig gaat het super!

 

We hebben een super mooi weekend gehad. Als team hadden we nooit verwacht zoveel progressie te maken. Op naar de laatste 2 races die de 24ste van september worden verreden op het TT circuit van Assen.

 

16HC1-7457

16HC2-8276