Sterke kwalificatie, domper in de wedstrijd voor het TT racing team!

14 mei was de 3de wedstrijd van het seizoen in Assen. De kwalificatie verliepen zeer goed en er werden PR’s gereden maar echter moeilijke weersomstandigheden gooide roet in het eten voor het TT racing team.

 

Bij het ingaan van de eerste kwalificatie begon het meteen te regenen. Dit was gelukkig een korte bui en de rijders konden nog ongeveer 6 rondes rijden op een droge baan. Tijdens kwalificatie 2 werd er goed samengewerkt door de TT racing team coureurs. In ronde 3 rijd Frank een nieuw PR met een tijd van 1.48.806 na een klein gat gedicht te hebben naar Eduard. In ronde 4 gaat Eduard nu achter Frank aan en ook Eduard zet ook een nieuw PR van 1.48.674! Eduard en Frank halen een 17de en een 18de plaats.

 
30 minuten voor de wedstrijd was er nog een hagelbui, tijdens de start waren er soms nog natte plekken maar deze lagen niet op de ideale lijn. Eduard kwam als 18de door in de eerste ronde en Frank als 20ste. De heren wonnen plaatsen en ze hadden samen een mooi gevecht! Tijdens de race was er ook af en toe lichte regenval. Eduard passeerde de nummer 17 en probeerde een gat te slaan. Hij maakte alleen een foutje met het ingaan van ramshoek waardoor Frank hem in de GT bocht kon passeren. In de haarbocht gaat het mis voor een andere rijder en ook voor Frank en Eduard. Alle drie rijders exact op dezelfde wijze onderuit over het voorwiel. Er volgde een rode vlag omdat mede Staphorster Danny van de Sluis ook in ronde 4 hard onderuit ging één bocht na Eduard en Frank. Onze rijders hebben er niks aan over gehouden wat het belangrijkste is, de schade aan de motoren viel ook enigszins mee.
11 juni is Race 4 in Assen waar we zeer naar uitkijken, maar eerst zijn wij deze maandag tijdens Pinksteren te vinden op ‘De Tippe’ in Staphorst waar de brommerraces verreden worden waar Eduard en Frank vroeger beide aan deel hebben genomen. Eduard en Frank zullen beide een demo rijden op hun 600cc machine. Eduard zal ook van start gaan in de jubileum klasse op zijn Honda MB waar hij vroeger op begonnen is. Zeker een kijkje waard!

 

16AG3-775216AG3-730616AG3-6017