Succesvolle openingsrace voor TT racing

Zaterdag 26 maart stond de eerste race van het jaar op de kalender voor onze rijders Eduard Troost en Frank Nieman, beide mannen hebben mooie resultaten geboekt op het TT circuit van Assen!

 

Vrijdag hebben Eduard en Frank hun eerste training van het seizoen gehad. De hele dag hadden we natte omstandigheden, maar dat hield ons zeker niet tegen om een goeie trainingsdag te houden. Eduard kwam meteen in een goed ritme met goede tijden en Frank maakte veel progressie op de 600 wat voor hem nieuw was.

 

Zaterdag ging Eduard van start in het NK Supercup 600. Hij reed een sterke kwalificatie met een tijd van 1:51.0 wat goed was voor plaats 12, waar hij en het team zeer tevreden mee waren. Eduard had een mindere start en viel terug naar plaats 18, maar Eduard kwam zeker sterk terug en finishte als 14de! Frank ging van start in het NK Procup 600. Voor hem was het de eerste keer op een droge baan met de 600. De eerste training begon Frank met een tijd van 2:05.9. Hij reed een goede kwalificatie en kwam uit op plaats 21. Frank had zeker een goeie start en dook als 14de de haarbocht in. Voordurend werden de ronde tijden aangescherpt en finishte Frank als 12de met een snelste tijd van 1:56.4!

 

Eduard: ‘ik heb gemengde gevoelens over de start want dit bracht mij in een moeilijke situatie. Ik ben zeer tevreden over hoe ik mij terug knokte naar plaats 14. Ik kwam net wat te kort om voor de 13de plaats te gaan. Ik hoop snel binnen de top 10 te zitten, hier ga ik met mijn team ook alles aan doen al zou het niet makkelijk worden in dit sterk bezette veld.’ 

 

Frank: ‘Super om voor het eerst op de 600 te stappen. Het waren zeker mooie dagen en ik ben dan ook dik tevreden met de progressie die ik heb geboekt. Het belangrijkste is om eerst meters te maken en de Honda te leren kennen. Ik heb nog veel verbeter punten waar ik aan ga werken!’

 

Het team is zeker tevreden over hoe onze rijders dit weekend gepresteerd hebben. Volgende week staat er een training gepland in Assen en 23 april hebben wij de tweede wedstrijd van het seizoen in Assen. Als team willen wij onze sponsoren graag bedanken!

 

16AA2-0460
Frank Nieman uitkomend GT-bocht
16AA2-0364
Eduard Troost insturend GT-bocht