TT racing heeft het seizoen afgesloten in Assen

24 september zijn de laatste 2 wedstrijden verreden in Assen van het NK Supercup 600, De tijden waren goed van Eduard & Frank maar in de race kwam dit er niet helemaal uit!

 

Vandaag hadden de heren maar één kwalificatie omdat er twee races verreden werden. Dit betekende dat er meteen gevlamd moest worden en dat deden ze ook zeker. Frank eindigde op P15 met een tijd van 1.46.2 en Eduard op P21 met een tijd van 1.47.4! We waren tevreden want dit was voor beide heren een nieuw PR op het TT circuit van Assen.

 

Race 1 begon helaas niet goed voor de heren, Eduard viel terug naar de 27ste plaats en Frank crashte in de 2de ronde nadat hij in contact kwam met een andere rijder die veel eerder remde dan Frank verwachtte. Eduard gaf zeker niet op en zette alles op alles om weer naar voren te komen! Eduard finishte nog op een nette 19de plaats!

 

Frank was zeker het vertrouwen nog niet kwijt en wist opnieuw in de race een 1.46.2 te rijden. Eduard begon de race goed en wist 2 plaatsen te winnen. Frank pushte om de aansluiting van de groep voor hem te behouden maar kwam net te kort. Eduard maakte een aantal fouten waardoor hij buiten de baan kwam en veel plaatsen moest toegeven. Frank finishte op een 17de plaats en gaf maar 7 seconden toe op plaats 10. Eduard had een DNF doordat hij niet over de finish kwam.

 

Eduard: ‘ik vond het dit weekend niet slecht gaan, ik had een goede start in race 2 maar maakte teveel fouten omdat ik te snel naar voren wou. Voor de rest heb ik echt hard geknokt om zo hard mogelijk rond te gaan’

 

Frank: ‘Opnieuw mezelf verbeterd en dat betekend dat ik elk raceweekend een nieuw PR heb gezet waar ik zeer tevreden mee ben! Jammer van de crash in race 1 waardoor je toch anders race 2 in gaat. Ik ben blij met de progressie elk weekend maar het kwam er dit seizoen nog niet altijd uit in de races, dat kan ook zeker te maken hebben met het feit dat alles nog nieuw is. Ik kan nu al niet wachten om volgend jaar weer te rijden, voor me gevoel zit er nog veel meer in!

 

Het seizoen is voor voorbij gevlogen, het was een seizoen waar beide rijders voortdurend progressie hebben gemaakt. We zijn dan als team ook tevreden. In de winter periode kunnen we weer aan het werk om volgend jaar weer aan de start te staan. We willen onze sponsoren en supporters heel erg bedanken door hun hebben we weer een top race seizoen gehad!

 

16av4-6089

16HC1-7457