Wedstrijdverslag Assen 08-09-2019

Ivar heeft afgelopen zondag in Assen een 5e en een 6e plaats behaald. Dit leverde uiteindelijk een p5 in de dag klassering op.

Na de podiumplek van vorige week in Lelystad werd er met vertrouwen aan het raceweekend begonnen.

Op zaterdag stond er nog een trainingsdag op het programma, hier konden nog de nodige trainingsmeters gemaakt worden.

Na de kwalificaties stond er een 6e tijd op de klok, de coureur had zelf eigenlijk op meer gehoopt. Daar waar hij zaterdag nog met de snelste mannen mee kon komen moest hij op de race dag zelf er iets op toe geven.

Race 1 bracht hem in een felle strijd met zijn Engelse concurrent. De hele race werd er zij aan zij gestreden om de 5e en 6e plaats in de wedstrijd. Ivar was sneller, maar wist zijn Ohvale niet voorbij de Engelsman te krijgen.

In een uiterste poging, in de laatste ronde en de op een na laatste bocht, om zijn concurrent toch te passeren, verloor hij de controle over zijn motor. Een onschuldige schuiver was het gevolg. Na snel de Ohvale weer aangetrapt te hebben wist hij toch zijn achtervolgers voor te blijven en een p6 binnen te halen.

Race 2 bracht hem na een matige start uiteindelijk een 5e plaats.

Met nog één wedstrijd te gaan, heeft Ivar nu een 5e positie in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap met 133 punten. Op 28 september, tijdens de laatste wedstrijd in Stadskanaal, zal er alles op alles gezet worden om nog één plaats te stijgen in het eindklassement.